Arie Plas “Allemaal Larie” 25.07 – 25.08.2002

July 25, 2002 10:28 pm Published by
gallery wm

Arie Plas (1975)
is geboren en getogen in hartje Amsterdam. Optimaal gebruikmakend van de ruimte die het Montessori systeem hem biedt, besteed hij zijn tijd voornamelijk aan het voltekenen van zijn schriften. Na de middelbare school probeert hij het nog op een HTS voor produkt ontwerpen, maar dit is toch niet de creatieve opleiding die hij voor ogen heeft.
Al jaren uitstekend functionerend binnen het Nederlandse gedoogbeleid is hij al snel niet alleen klant maar ook werknemer in de dichtstbijzijnde coffeeshop. Hier houdt hij tussen het koffie zetten, dealen en muziek luisteren nog genoeg tijd over om zijn artistieke talenten tot bloei te laten komen.
Gefascineerd door muziek besluit Arie een cd samen te stellen. Hier worden nummers van zijn favoriete artiesten (Zappa, Beefheart, Talking Heads en JJ Cale) vergezeld van een boekje met hierop geinspireerde tekeningen. Verbindende factor tussen deze illustraties is “The Breeze”: een karakter geinspireerd op de gelijknamige song van JJ Cale. Deze “Breeze” zullen we op de tentoonstelling terugzien in de comic: “Naturally 1#”
Beinvloed door Pop-Art en striptekenaars Andreas en Peter Pontiac, ontwikkelt Arie Plas een geheel eigen stijl waarbij vaak verschillende lagen gekleurd papier gebruikt worden om sterk contrasterende beelden te creëeren. Hierin zijn o.a. uiteenlopende populair culturele iconen zoals: Madonna, Cindy Crawford, maar ook Captain Beefheart en Public Enemy, te herkennen.
De creativiteit van Arie Plas blijft niet onopgemerkt en resulteert uiteindelijk in de expositie:

“Allemaal Larie”

Tags: