Bernice Siewe “Een Abrikoos in de Achtertuin” 5.03 – 20.03.2011

March 5, 2011 12:06 am Published by
Logo Gallery WM

“Een Abrikoos in de Achtertuin”
05 – 20 maart 2011

Blaton & Rypson, Anthropologists in Art, presenteren:
“Een Abrikoos in de Achtertuin” – Artistiek onderzoek naar verhalen en ervaringen van de eerste generatie Marokkanen in Nederland 
van Bernice Siewe (fotografie, installatie en interviews)
Locatie: WM Gallery

Special event: vrijdag 18 maart 2011
programma avond met Asis Aynan (Driss Tafersiti), Najiba Abdellaoui & The Change Agent

17:30 deur open
18:30 start programma
Ter info: de artieste zal niet zoals gebruikelijk op de openingsdag van de expositie aanwezig zijn.
Echter wel op de Special Event op vrijdag 18 maart.

 


“Zeist 1969” foto uit prive archief

Van 5 tot en met 20 maart 2011 zal in WM Gallery de kunstexpositie “Een Abrikoos in de Achtertuin” – Artistiek onderzoek naar verhalen en ervaringen van de eerste generatie Marokkanen in Nederland “gehouden worden.

De tentoonstelling toont de resultaten van het onderzoek dat Siewe aanging rond vragen over migratie. Hoe kijkt die eerste generatie terug op genomen beslissingen, zijn verwachtingen uitgekomen en welke vorm heeft men gevonden voor een leven in twee culturen?

In de expositie zijn zowel actuele als historische beelden te zien, gecombineerd met teksten uit interviews met Marokkaanse migranten en met fragmenten uit romans van Rachida Lamrabat en Abdelkader Benali. Beeld, in de vorm van fotografie en projectie, wordt gepresenteerd in samenhang met het woord. Er ontstaat een nieuw amalgaam dat de bekende beelden van Marokkaanse migranten op losse schroeven zet.

Op Vrijdag 18 Maart zal er een programma-avond zijn, met spoken word-artiesten Najiba Abdellaoui en The Change Agent en schrijver Asis Aynan, ook wel bekend als Driss Tafersiti, die uit eigen werk zal voordragen. Er is ruimte voor een Q&A -ronde tussen de artiesten en het publiek.

De expositie is mede mogelijk gemaakt met steun van Amsterdams Fonds voor de Kunst


“Marokko 2006”


“Marokko 2006”

 

Tags: